Пафези с птиче месо
Необходими продукти
  • • 2 дебели филии сух хляб
  • • 2 с.л. (20 мл) бульон
  • • 100 г варено или задушено птиче месо
  • • 1 с.л. майонеза
  • • 1 бр. жълтък
  • • 1 бр. яйце
  • • 2 с.л. галета
  • • мазнина за пържене
  • • 10 г масло
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Филийките се наръсват с бульона, а после леко се издълбават в средата (без да се пробиват). Издълбаната средина се смесва със ситно нарязаното месо, подправено с черен пипер и смесено с майонезата, и жълтъка и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Сместа се поставя във вдлъбнатината на филиите, след което те се съединяват откъм напълнените страни, потапят се два пъти в разбитото яйце и галета (както шницели) и се пържат в много гореща мазнина до златистожълто. Върху изпържените филии се поставя тънко парченце масло. Поднасят се топли.

Рецептата е добавена на 9 Октомври 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари



© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.