рецепта

Горещи лучено-кашкавалени сандвичи

Горещи лучено-кашкавалени сандвичи

Рецепта за Горещи лучено-кашкавалени сандвичи - в рецептата кашкавалът може да бъде заменен с тип Балкан или тип Витоша - това си остава въпрос на вкус.
4.86 5 7

Детска кухня

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 5 мин.

Порции: 4-6

Българска

Рецептата "Горещи лучено-кашкавалени сандвичи" беше добавена на

6 коментара

Продукти

селски хляб (франзела, пълнозърнест хляб или тост) 6-8 филии
кромид лук 1 средна глава
яйце 1
настъргано сирене тип Моцарела *** 200 г
сол
смлян черен пипер
1 ч.л. суха подправка по вкус (чубрица, ароматни градински подправки, суха гъбена супа)

• За рецептата "Горещи лучено-кашкавалени сандвичи" лукът се почиства и се нарязва на дребно (именно трябва да бъде нарязан с нож,а не в блендер, за да не се получи течен пълнежа).

• За рецептата "Горещи лучено-кашкавалени сандвичи" всички продукти се смесват.

• Пълнежът се разпределя по филиите (дебелината на пълнежа е около 1 см).

• Тефлонов тиган се нагрява.

• Запържват се на среден огън 2-3 минути от всяка страна - първо се поставят с пълнежа надолу, а не намазаната страна се намаслява с олио/зехтин.

• Горещите лучено-кашкавалени сандвичи се поднасят горещи или леко изстинали.


Бележки

Рецепта за Горещи лучено-кашкавалени сандвичи - в рецептата кашкавалът може да бъде заменен с тип Балкан или тип Витоша - това си остава въпрос на вкус.

** Тези Горещите лучено-кашкавалени сандвичи е добре да се сервират заедно със зелена салата или пък за закуска.

** Част от пълнежа може да бъде съхранен в хладилник до следващия ден.