Домашна кървавица
Необходими продукти
- • 800 г крехко свинско месо
- • 200 г сланина
- • 80 г праз лук
- • 25 г джоджен
- • 25 г чубрица
- • 10 г черен пипер
- • 15 г червен пипер
- • пресни свински черва (от които при пълненето да се получат 6 бр. кървавички)
Начин на приготвяне
Всички продукти се нарязват на дребно, омесват се и с тях се напълват червата, които се връзват с дебел конец. Пекат се на умерена фурна в съд, леко намазан с няколко късчета сланина. Гарнират се с пържени картофи или задушен ориз.
Рецептата е добавена от 0896881983 на 10 Декември 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 5 neli.mag | Много е вкусна! Опитайте! Същата правят и в Харманлийско. Макар, че я наричат домашна луканка, но вкусът е страхотен! Отдавна търсех рецепта! Благодаря, Снеже! | 10 Дек 2008 |
# 4 zuzkoto | Нещо подобно съм яла в Белица при мои приятели, но не помня как му казваха. До колкото си спомням в тези наденички имаше и чесън. | 10 Дек 2008 |
# 3 desyj | Много вкусно звучи, като дете съм яла кървавица (домашна). | 10 Дек 2008 |
# 2 0896881983 [Автор на рецептата] | Това е рецепта от моя край - Пиринския. Така са ги наричали нашите баби и прабаби (те са ги правили). Същите съм ги яла и в Румъния - миналата година бяхме там на сватба (девер ми си взе булка от там) и те ги наричат-кървавички | 10 Дек 2008 |
# 1 zuzkoto | Това не е ли някакъв вид наденица? До колкото знам кървавицата се прави с кръв от прясно заклано прасе и други субпродукти. Затова и името е кървавица. | 10 Дек 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.