Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени с топено сирене

 Пиперки, пълнени с топено сирене

Продукти:

• 8 зелени пиперки
• 8 парченца топено сирене
• 4 скилидки чесън
• 4 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме пиперките за 10 мин в кипяща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Нарязваме твърдо сварените яйца на парченца. Почистваме маслините от костилките и ги нарязваме на парченца.

Настъргваме морковите на ситно ренде. Заливаме ги с олиото и ги поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме топеното сирене, счукания чесън, яйцата и маслините. Разбъркваме добре и пълним пиперките с приготвената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало